Kırık diş tedavisi nasıl yapılır? Eskisi gibi olur mu?

Kırık veya çatlak diş genellikle spor sırasında veya kaza anında ortaya çıkar. Diş üzerine gelen kuvvete ve dişin direncine bağlı olarak travmaya uğrayan dişte farklı sorunlar ortaya çıkabilir.

Dişin kırılması aslında kökünün ağızdaki alveol kemiğinden kopmasından daha iyidir. Diş kırıldığında kuvvet kök yüzeyine iletilmeden bertaraf edilmiş olur. Kırık diş, kırık bölgenin özelliğine göre tamir edilebilir. Kırık parça bulunabilir ise dişin üzerine kendi parçasını yapıştırmak mümkündür.

Bonding yöntemi ile kırık dişin tamir edilmesi aralıklı diş kapatma işleminde kullanılan yeni teknoloji ürünü diş tedavi malzemeleri ile mümkündür. Diş üzerine gelen kuvvete bağlı olarak, bazen diş tam çıkmasa da yerinden oynar ve ağız içerisinde pozisyon değiştirebilir. Bu durumda dişi tekrar olması gereken yere doğru itmek gerekir. Bu işlemi yapamıyorum diyor iseniz ağız dışına çıkmış olan dişi süt dolu bir bardak içerisine koyarak diş ile birlikte en kısa zamanda diş hekimi muayenehanesine başvurmanız gerekir.

Kırık diş tedavisi nasıl yapılır? Eskisi gibi olur mu?

Travmaya uğramış ya da farklı sebeplerle çürük şeklinde kırılmış dişlerin tedavi edilebilmesi için öncelikle kırık hattının nerede olduğunu bilmek çok önemli. Diş etinin altına giden, kemiğin altına giden kırık hatlarını maalesef tedavi etme şansımız çok düşük ama kırık hattını görebiliyorsak o hattı rahatlıkla tamir edip aynı şekilde hiç renk farkı olmadan yandaki dişlerle hiç sırıtmayacak şekilde estetik dolgular yaparak normal fonksiyon ve estetiği sağlayabiliyoruz. Böylelikle hastalarımız hiç farkedilmeden, güldüklerinde anlaşılmayan güzel dişlere sahip olabiliyorlar.